Mollë dhe kafe në mëngjes, zbuloni ‘sekretin’ për organizmin tuaj që nuk e keni ditur

Megjithëse mollët dhe kafja kanë kimikate krejtësisht të ndryshme, të dyja konsiderohen si “karburant” i fortë në mëngjes që mund të na nxjerrë gjumin.

Një filxhan kafeje mesatare përmban rreth 100 miligramë kafeinë.

Kafeina vepron si stimulues për sistemin nervor qendror dhe përshpejton qarkullimin tuaj të gjakut dhe aktivitetin e trurit. Megjithatë, ajo gjithashtu ka efektet e veta anësore. Njerëzit shpesh përjetojnë simptoma të tërheqjes nëse nuk e pinë kafenë në kohë.

Mollët, nga ana tjetër, nuk përmbajnë kafeinë, por kanë rreth 13 gram fruktozë, një sheqer natyral.

Kjo shkakton lëvizjen e gjakut dhe me të, aktivitetin e trurit dhe energji në trup, duke jua nxjerrë gjumin. Përveç kësaj, mollët gjithashtu përmbajnë vitamina dhe antioksidantë që janë të dobishëm për shëndetin tuaj.

Ndryshe nga kafeja, nuk ka simptoma të tërheqjes të lidhura me mollët, gjë që i bën ato një alternativë të shëndetshme.

Author: admin