Fshatari mblodhi vezët dhe pastaj vuri re se njëra nga vezët ishte më madhja që ai kishte parë. Kur po e thyente u çudit nga ajo që pa brenda

Fshatari u habit pasi gjeti një vezë që ishte pothuajse aq e madhe sa dora e tij, dhe ndodhi në fermën e tij në Queensland, Australi. Megjithatë, befasia nuk mbaroi ende. Ajo që ishte edhe më e çuditshme ishte se ai gjeti një vezë tjetër pasi kishte goditur vezën gjigante!

Fermeri me fat, Scott Stockman, kurrë nuk pritej të gjente vezë të tilla në fermën e tij dhe mendoi se zbulimi i tij i çmendur ishte i vlefshëm për t’iu thënë botës

Veza e gjigantit u mblodh nga koleksionist i vezëve të fermës, “Zippy”
Veza e madhe peshonte rreth 176 gram dhe ishte tri herë më e madhe se një vezë mesatare e pulës

Kur ferma zbuloi vezën e veçantë, Stockman mblodhi të gjithë anëtarët e tij të stafit për të dëshmuar se çfarë përmbante kjo vezë brenda guaskës jashtëzakonisht të madhe.
Ai pranoi se kishte shpresuar të shihte katër të verdha brenda vezës, por në vend të tyre, veza në të vërtetë kishte një tjetër vezë brenda saj!

Pas plasaritjes së vezës, Stockman nuk mund t’i besonte sytë, pasi mendonte se ishte një fenomen shumë i rrallë për të parë një vezë brenda një tjetre,” tha ai.

Për fat të keq, ai nuk mund të gjurmonte se cila pulë kishte bërë vezën gjigante pasi ferma kishte 3,000 pula. Incidenti gjithashtu habiti kolektorin e tij të vezëve, Zippy i cili kishte punuar për të vite, por ai kurrë nuk kishte hasur në një vezë të madhe si kjo.

Megjithatë, ky incident nuk ishte hera e parë që ndodhte. Ky fenomen quhet kontraktim kundërperistalez, ku një vezë e formuar tashmë ka hyrë në vezët e zogjve dhe ka hyrë në një vezë formimi.

Procesi i formimit të vezëve sesa të përsëritet me format e reja të vezëve gjatë një të mëparshmi. Edhe pse ky fenomen është i rrallë dhe tronditës, vezët mbeten normale dhe janë të sigurt për t’u ngrënë.

Sidoqoftë, Stockman shmangi duke ngrënien e vezës dhe vendosi të fustnte vetëm fotot e vezës.

Author: admin