Posted in Sociale

Alarmi, lindshmeria me ritme drejt vetzhdukjes

Rënia e lindshmërisë vijon të jetë një problematikë e mprehtë për shoqërinë shqiptare.  Sociologia Eva Sinanaj, thekson  se nëse vazhdohet me këto ritme, shoqëria shqiptare…

Continue Reading Alarmi, lindshmeria me ritme drejt vetzhdukjes
Posted in Sociale

Prostitucioni: Shqipëria është kthyer në një Tajlandë të vogël dhe Tirana në një Bankok

Nga av Kujtim Cakrani I ftuar në nje nga emisionin e mëngjesit për të diskutuar për aksionet e policisë në qendrat e masazheve avokati Kujtim…

Continue Reading Prostitucioni: Shqipëria është kthyer në një Tajlandë të vogël dhe Tirana në një Bankok
Posted in Sociale

MJERIM I GRUAS

Nga:Manjola Daçi(Koka) Qerime Daçi  Mjerim i ra vendit tonë, mjerim po i bie gjithmonë, mjerim gjith’andej, po vritet femra pa asnjë pse! Le të qash…

Continue Reading MJERIM I GRUAS
Posted in Sociale

INFLUENCA

Nga Qerime Daci Psikologe Influenca një koncept i vrullitetit, që çon në lwvizjen vet trurin e njeriut për të arritur diçka, për ta kuptuar dhe…

Continue Reading INFLUENCA
Posted in Sociale

Shpopullimi/Eurostat : 832 mijë persona janë larguar nga Shqipëria që nga viti 2008

Shtimi i flukseve emigratore është reflektuar në rritjen e ndjeshme të lejeve të qëndrimit, që vendet e Bashkimit Europian kanë dhënë për shtetasit shqiptarë në…

Continue Reading Shpopullimi/Eurostat : 832 mijë persona janë larguar nga Shqipëria që nga viti 2008
Posted in Sociale

Motovacioni në rrugetimin e dijes.

Nga psikologe Manjola Daci Koka Motivacioni tregon vete pesonalitetin, dhe perqindjen e kapacitetit njerzor. Por nje pyetje: Se sa duhet te jete perqindja e perdorimit…

Continue Reading Motovacioni në rrugetimin e dijes.
Posted in Sociale

ALSAR – Shpërndanë ndihma financiare per fëmijët jetimë.

Në ambientet e Fondacionit ALSAR u shpërnda kësti i ndihmës ekonomike për 78 jetimë, përfitues nga projekti i realizuar me mbështetjen e Mercy to Humanity,…

Continue Reading ALSAR – Shpërndanë ndihma financiare per fëmijët jetimë.
Posted in Sociale

SHKAQET DHE MASAT KUNDER KRIMIT NË FAMILJE

Nga : Qerime Daçi Cilat janë shkaqet që krimi në familje që po merr këto përmasa…? Krimi në familje po vjen si pasoj: -e mungeses…

Continue Reading SHKAQET DHE MASAT KUNDER KRIMIT NË FAMILJE
Posted in Sociale

INSTAT: Pensionistët, “lokomotiva” e tregut të punës

Anketa e Forcave të Punës, botimi i cili raporton treguesit zyrtarë të papunësisë në Shqipëri është një “thesar” statistikor. Konsideroni vetëm dy tregues. Sipas Institutit…

Continue Reading INSTAT: Pensionistët, “lokomotiva” e tregut të punës
Posted in Sociale

Braktisja/ Për 1 vit, 40% e të larguarëve janë deri në moshën 29 vjecare

Plakja graduale e popullsisë dhe emigracioni, që ka  kryesisht të rinjtë, po e ndryshon ndjeshëm strukturën e popullsisë në vend, duke përmbysur piramidën në favor…

Continue Reading Braktisja/ Për 1 vit, 40% e të larguarëve janë deri në moshën 29 vjecare