Mjeket thone se keto jane pozicionet me te mira per nje gjume te rehatshem dhe nje gjume pa dhimbje qafe shpine dhe mesi

223

Pozicionet më të mira të gjumit

Njohja e pozicioneve të trupit të cilat, nëse nuk janë të rehatshme, të paktën për ato me dhimbje kronike mund të ndryshojë jetën e një personi. Sa më pak gjumë bëni, aq më shumë dhimbje ndjeni.

Për dhimbje stomaku.

Fjetja barkas është një pozicion i keq për dy arsye kryesore:
(1) vendos presion mbi lakimin e shpinës dhe përkeqëson dhimbjen kronike
(2) vendos kokën në një pozicion të panatyrshëmduke vënë shumë tendosje të panevojshme në qafën dhe zonat e shtyllës kurrizore.

2. Për dhimbjen e qafës

Ka dy pozicione të mira gjumi për dhimbjen e qafës: në shpinë ose në anën tuaj, cilado që është më e rehatshme. Për ata që flenë në shpinë, është e nevojshme të mbështetin pjesën e qafës duke përdorur një jastëk të rrumbullakosura.

Për ata që flenë në anë është e këshillueshme të vendosni jastëkun tuaj në një kënd ku qafa qëndron më lartë se koka. Kjo ndihmon në mbajtjen e shtyllës kurrizore drejt.

3. Dhimbje shpatullash
Zjidhja për dhimbjen e shpatullave është mjaft e thjeshtë: mos fle mbi shpatullën që dhemb. Fjetja në shpinë është ideale – nëse është e rehatshme për ju. Nëse jo, fjetja në anën e kundërt të shpatullës që dhemb është e mirë.

4. Dhimbje e mesit
Shtrihuni në shpinë dhe vendosni një jastëk nën gjunjë. Ky pozicion mbështet shtyllën kurrizore dhe lejon që muskujt të relaksohen. Nëse gjumi në shpinë është i patolerueshëm, fli në anën tuaj. Dhe vendosni një jastëk në mes të gjunjëve.

5. Dhimbja e kokës ose dhimbja nofullave
Shtrirë në shpinë me të dyja krahët në anën tuaj ndihmon për ta mbajtur trupin në mënyrë të natyrshme. Ky pozicion gjithashtu mbështet kokën, qafën dhe shpatullat, të cilat mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes, gjë që e bën këtë pozicion ideal.