Një baba nuk kishte para për të paguar ushqimet e tij: një grua që qëndron pas tij ofron të paguajë faturën, por….

Ekzistojnë situata në të cilat askush nga ne nuk do të dëshironte të gjendej. Po flasim për të gjitha ato momente kur sikleti dhe turpi na përballen me kontekstet në të cilat pothuajse dëshirojmë të zhdukemi.

Por për fat të mirë, është mirë të dimë që në botë, përveç kaq shumë negativitet, ne gjithashtu mund të gjejmë shumë njerëz të gatshëm të na ndihmojnë,papritmas duke na e përmirësuar ditën dhe gjendjen shpirtërore.

Gruaj Amerikane ishte autore i një gjesti të mrekullueshëm, i bërë për të ndihmuar një baba me probleme para fëmijëve të tij dhe klientëve të një supermarketi.

Kur erdhi koha për të paguar, njeriu – prapa të cilit Sara ishte rreshtuar në arkë – nxori kartën e tij, por ajo u refuzua disa herë. I marrë nga sikleti i dukshëm, ai u përpoq të përsëriste operacionin, por asgjë. Në vend që të binte përsëri në një kartë pagese ose para të gatshme, burri dha dorëheqjen vetë dhe i kërkoi arkëtarit të hiqte disa nga ushqimet që nuk mund të paguante.

Pranë tij ishin dhe fëmijët e tij, një vajzë adoleshente dhe vëllai i saj i vogël, të dy shumë të turpëruar nga skena. Dhe kur Sara kuptoi situatën  ajo vendosi të ndërhynte, duke përshkruar më vonë gjestin e saj si “një goditje elektrike e marrë me zemër.

“Nuk ka rëndësi nëse nuk keni para: Do të paguaj, më besoni”. Disa fjalë të thjeshta që mahnitën fjalë për fjalë babanë, i cili iu drejtua gruas, duke mos besuar atë që sapo kishte dëgjuar. Ai u përhap në lot dhe vajza e tij me vete ndërsa e mori në krahë. “Unë nuk di si t’ju falënderoj, unë jam një baba i vetëm, është kaq e vështirë të vazhdohet,” i tha ai, pa mundur të mbajë lotët.

Kështu që Sara pagoi 94 dollarë dhe nuk mund të ishte më e lumtur me gjestin që bëri. Duke kuptuar dhe reflektuar atë që kishte ndodhur, ajo theksoi nevojën dhe bukurinë e ndihmës për ata që janë në vështirësi kur është e mundur.

Jemi të sigurt që babai i vetëm do të jetë përgjithmonë mirënjohës ndaj kësaj gruaje bujare dhe shpresojmë që në periudha të vështira të ketë gjithmonë dikush si Sara, i gatshëm të sakrifikojë veten për të dhuruar një buzëqeshje të tjerëve.

Author: admin