‘Le të punojmë’/ Protestuesit pushtojnë Parisin, kërkojnë hapjen e hoteleve dhe restoranteve

Të hënën, mijëra punonjës hotelierie, me sloganin “Le të punojmë”, u mblodhën në Paris, në përgjigje të një thirrjeje nga sindikatat për të kërkuar rihapjen e restoranteve dhe hoteleve.

“Restorante, hotelierë, tregtarë me shumicë, por edhe pronarë të klubeve të natës bashkuan në zonën e Pallatit të Apokalipsit për të shprehur ‘dëshpërimin’ e një ‘industrie të tërë’”, shpjegoi për Agjencinë Franceze, Herve Beckham.

Protestuesit po kërkojnë më shumë të drejta, por kryesisht të drejtën për të rihapur bizneset e tyre, në një kohë kur hapja e restoranteve dhe kafeneve është e ndaluar deri në 20 janar në Francë, gjithmonë në varësi të kushteve shëndetësore, ndërsa klubet e natës as nuk dihet se kur do të marrin klientë.

“Ne nuk mund të sigurojmë jetesën nga përfitimet”, tha restoranti Stephen Manigold, kreu i shoqatës Eclore.

“Ne ndjehemi të sakrifikuar”, tha Didier Sene, president i Grupit kombëtar të pavarësisë.

Nga ana e tyre, furnizuesit gjithashtu nuk e fshehin shqetësimin e tyre.

“Ata nuk po na detyrojnë të mbyllemi, por po na largojnë të gjithë klientët tanë”, tha Andre Dirill, një shitës me shumicë i pijeve 48-vjeçar, i cili tha se kishte humbur 2 milion euro në xhiro këtë vit./ Panorama/

Author: admin