Ky test po i habit te gjithe! Cili eshte numri qe mungon ne kete tabele?

Shume amerikane mendojne se dine te numerojne mire deri ne 50 por kur te shihni kete kuic mund te kuptoni mbase se duhen disa aftesi matematikore. Ne kete kuic kerkohet te gjeni numrin qe mungon ne ato reshta por kini kujdes, shume njerez nuk ia dalin.

Arsyeja pse eshte pasi vetem me nje shikim eshte e pamundur te verehet numri qe mungon. Vetem ata qe kane sy te mprehte mund te gjejne se numri qe mungon eshte 32. Po ti hidhni nje shikim me te shpejte do shikoni se radha kalon nga 31 ne 33.

Nese pyesni pse ndodh kjo, atehere ju themi se eshte aftesia e trurit tone qe sheh sekuencen ne vend te numrit. Disa psikologe kane bere edhe prova me aftesine e trurit.

Keshtu ne nje vidjo te treguar gjysma e njerezve nuk e pane gorillan e veshur me kostum pasi iu ishte dhene detyra per te numeruar kalimet e topit tek anetaret e secilit ekip ne at ndeshje basketbolli.

Ndaj kur mendjet tona jane te perqendruara ne nje gje, ne nuk dallojme dot asgje tjeter rreth nesh dhe jemi te fokusuar tek detyra qe kemi.

Author: admin