Kanë ardhur nga Afrika, zbulohen edhe dy variante të reja të koronavirusit

Zbulohen edhe dy raste të reja me versionin e ri “më të transmetueshëm” të koronavirusit në Britaninë e Madhe, që besohet se ka ardhur nga Afrika e Jugut

Sekretari i Shëndetit Matt Hancock tha se të dyja këto raste janë kontakte të personave që kanë udhëtuar nga Afrika e Jugut gjatë javëve të fundit.

“Ky variant është tepër shqetësues sepse është edhe më i transmetueshëm, dhe duket se ka arritur të pësojë mutacion edhe më tepër nga varianti i ri që u gjet në Britani”, tha Hancock.

Ai tha se vendi i tij i është mirënjohës Afrikës së Jugut për rigorozitetin shkencor dhe transparencën, duke vepruar drejt siç vepruan autoritetet pas zbulimit të variantit të ri në Bitani./newsbo mb

Author: admin