Historia e gjelit

Pula është mbase specia më e përhapur e shpendëve në botë.

Shkencëtarët mendojnë se pulat u zbutën për herë të parë nga zogjtë e xhunglës në Indi, rreth 5,000 vjet më parë.

 

Tregtarët dhe udhëtarët më pas i bartnin ato larg.

Nërsda gjeli ekzotik ‘Red Jungle’ mendohet se është paraardhësi i Araucana hibride dhe Red Rhode Island.

Për të parë dhe dëgjuar, një gjel që këndon, shikoni videon!

Author: admin