Fiksojeni Një Herë E Mirë, Nuk Është Mosha : Dridhja E Duarve Vjen Si Mungesë E Kësaj Vitamine

Muskujt dhe gjymtyrët e njeriut, kaplohen nga të dridhurat, shpesh të pavullnetshme. Këto të dridhura, vërehen edhe tek gishtat, gjë që shkakton shqetësim, për vetë faktin se të dridhura të tilla mund të perceptohen si një çrregullim nervor.

Megjithatë, nëse veç dridhjes së gishtit nuk keni shenja të tjera, atëherë nuk keni arsye për tu shqetësuar.Dridhja e pavullnetshme muskulare mund të ndodhë si pasoje e drobi tjes fizike, plogështisë ose konsumit të madh të kafesë.

Shkaktarët e dridhjes së pavullnetshme të gishtavePërdorimi i barnave të caktuaraPërdorimi i këtyre med ikamenteve mund të shkaktojë të dridhura të pavullnetshme.Qetësuesit muskularëIl açet kundër epilepsisë,Med ikamentet për qetësim nervash,Kortikoste roidët,Antibio tikët.

Mungesa e magnezitMungesa e magnezit në organizëm shkakton kontraktime muskulare dhe dridhje. Mungesa e këtij minerali mund të shkaktohet si pasojë e abu. zimit me alk. olin, përdorimi i disa med ikamenteve, dhe sëm. undje të caktuara

Mungesa e vitaminës E

Mungesa e kësaj vitamine shkakton të dridhura muskulare por edhe:

Vështirësi në artikulim,Vështirësi në qëndrimin drejt,Kufizim në funksionet mendore.A mund të jetë sëm. undja e parkinsonitKjo sëm. undje shfaqet kryesisht pas të pesëdhjetave. Ajo prek trurin dhe njërën anë të trupit dhe përveç dridhjeve të gishtave shkakton:Probleme në posturë,Vështirësi në ecje,Ngadalësim të lëvizjesKur duhet të shkoni tek mjeku?

Ekspertët e AgroËeb.org thonë se dridhja e pavullnetshme e gishtave që ndodh tek të rinjtë është si pasojë e tejlodhjes, përdorimit të tepruar të telefonave, lojërave dhe kompjuterave.Tek mjeku duhet të shkoni nëse dridhjet vazhdojnë pa asnjë shkas. Siç e mësuat më lart, në shumicën e rasteve mund të mjaftojë një suplement vitamine apo minerali si magnezi, që ky problem të zgjidhet.

Author: admin