Vullnetari gati për ta dhuruar veshkën për 19 vjeçaren

Nazlije Sherifi vuan nga skleroza glomerulare fokale e cila ia ka dëmtuar veshkat.

Kjo është arsyeja që asaj i duhet transplanti i veshkës. Kjo ndërhyrje duhet të bëhet në një spital në Turqi dhe do të kushtojë rreth 200 mijë euro.

Këtë shumë familja e ka të pamundur ta sigurojë, prandaj në disa pika në qytet po mblidhen fonde nga vullnetarë.

Ndoshta do të duhen shumë më pak para për shërimin e 19 vjeçares, meqë djaloshi nga Deçani Valmir Aliçkaj ka shprehur dëshirë që vullnetarisht t’ia dhurojë veshkën Nazlijes.

Një gjë e tillë mund të bëhet e mundur vetëm pasi të kryhen analizat e përshtatshmërisë që pritet të bëhen së shpejti.

 

Author: admin