Shtëpia më ‘e vetmuar’ në botë, bosh për më shumë se 100 vite

Shtëpia më e vetmuar në botë’, e vendosur në një ishull të largët Islandez, ka qenë e pabanuar për më shumë se 100 vjet.

Shtëpia është e vendosur në Elliðaey, një ishull i shkretë që shtrihet në jug të Islandës.

Ndërsa historikisht ai kishte një popullsi të vogël, disa banorë të mbetur u larguan nga ishulli në vitet 1930.

Disa thashetheme fillimisht ishin shfaqur mbi origjinën e ndërtesës së vetme dhe pronarit të saj.

Një thashethem i tillë pohoi se ndërtesa i përket një miliarderi të panjohur i cili planifikoi ta përdorë atë si një shtëpi të sigurt në rast të një apokalipsi, sipas LADbible .

Është zbuluar se shtëpia në të vërtetë nuk është shtëpi por është një shtëpizë gjahu në pronësi të Shoqatës së Gjuetisë Elliðaey.

Vetë ishulli renditet si një rezervat natyror dhe zonë e mbrojtur, për shkak se është një zonë kryesore ‘fole’ zogjtë.

Por ky fshat nuk është një zgjidhje për komoditet, pasi ishulli nuk ka energji elektrike, ujë të rrjedhshëm ose sistem hidraulik të brendshëm.

Një fotografi e shtëpisë u postua në Reddit, ku ajo tashmë ka mbledhur më shumë se 25,000 pëlqime.

Siç menduan disa përdorues, nuk ka gjasa gjithashtu që ishulli të ketë internet apo valë telefonike.ImageImage

Author: admin