Neser, eklipsi i plotë diellor

Një eklips i plotë diellor do të ndodhë të hënën, më 8 prill 2024, i dukshëm në të gjithë Amerikën e Veriut dhe i quajtur Eklipsi i Madh i Amerikës së Veriut nga disa media.

  • Një eklips diellor ndodh kur Hëna kalon midis Tokës dhe Diellit, duke errësuar kështu imazhin e Diellit për një shikues në Tokë. Diametri i dukshëm i Hënës do të jetë 5,5% më i madh se mesatarja dhe kohëzgjatja më e gjatë e totalit do të jetë 4 minuta dhe 28,13 sekonda.

Ky eklips do të jetë eklipsi i parë total diellor që do të jetë i dukshëm në provincat e Kanadës  në Meksikë dhe Shtetet e Bashkuara . Eklipsi i fundit diellor i vitit do të ndodhë gjashtë muaj më vonë, më 2 tetor 2024.

Pergatiti per “Jehona.Info”

Rubin Kristo

Author: jehona