Ndodh në Elbasan/ Shembin shtëpinë e vjetër të gjyshit, nuk u besojnë syve çfarë gjejnë poshtë saj

472

Në Elbasan/ E shembin shtëpinë e vjetër të gjyshit, nuk u besojnë syve çfarë gjejnë poshtë saj Sh embin shtëpinë e vjetër të gjyshit, por mbeten të sht angur nga ajo që gjejnë në arkë.

Një familje në Elbasan ka shembur muret e një shtëpie të vjetër, por gjatë shembjes kanë gjetur mes gërmadhash një arkë.

Në pak sekonda kanë menduar se gjetën një thesar të fshehur nga gjyshi. Ndaj me shumë kërshëri kanë nisur ta hapin.

Sapo kanë hequr kapakun, janë sht angur nga ajo që kanë parë. Brenda arkës ndodheshin brinjë dhie dhe dashi dhe 2­3 br isqe të vjetër (biçakë).

Familjarët kanë mbetur të “zhg ënjyer” sepse prisnin të paktën ndonjë monedhë floriri apo argjendi brenda saj. Gjithçka e kishte një shpjegim.