Italia në AL ARM, shënohet rasti i parë me variantin e ri të koronavirusi

Italia ka shënuar paci entin e parë me variantin e ri të koronavirusit, i cili duket se e ka zanafillën në Britaninë e Madhe.

Lajmi është bërë i ditur nga mediat fqinje, që pranojnë se pacienti është izo luar nga pjesa tjetër e familjes.

Pacienti ishte kthyer në Fiumicino pas një fluturimi nga Mbretëria e Bashkuar.

Tipi i ri i koronavirusit është jashtë ko ntrollit dhe besohet se është më i ngjitshëm se Covid-19, por më pak i rr ezikshëm.

Për këtë shumë shtete, mes të cilave edhe Italia ka mbyllur hyrje-daljet me Mbretërinë e Bashkuar./korrieri.al

Author: admin