E akuzuar për vrasjen dhe copëtimin e çiftit/ Çfarë panë dëshmitarët që “fundosën” 36 vjeçaren nga Durrësi dhe dëshmia e së bijës së viktimave

Misteri i valixheve me trupat e copëtuar të Shpëtim dhe Teuta Pasho sillet rreth Elona Kaleshës, 36 vjeçares me origjinë nga Durrësit.

Arrestimi i saj nga policia italiane erdhi pas deklaratave të disa qiramarrësve që kujtojnë se e kishin parë të dilte nga shtëpia e marrë me qira për disa ditë nga bashkëshortët Pasho me disa valixhe të njollosura me gjak.

Mbi vajzën rëndon akuza e vrasjes, fshehjes dhe poshtërimit të një kufome. Ajo akuzohet për vrasjen e prindërve të të fejuarit të saj, Taulantit në 2015. Gjatë marrjes në pyetje para prokurorit Ornella Galeotti, gruaja përfitoi nga e drejta për të mos dhënë përgjigje.

Deri më tani ajo ka mohuar çdo përfshirje, duke pretenduar, siç thotë avokati i saj Federico Febbo, se kurrë nuk u takua me çiftin 50-vjeçar ato ditë. Përkundrazi, teza e vajzave Pasho, Viktoria dhe Dorina, ishte e kundërta. Sipas tyre, Elona ishte personi i fundit që kishte takuar prindërit e saj, më 1 nëntor, me siguri në shtëpinë e marrë me qira nga çifti për qëndrimin e tyre në Firence, shkruan “La Repubblica”.

Takimi kishte si synim pritjen e Taulantit pas daljes nga burgu më 2 nëntor të atij viti. Njëra nga vajzat raportoi se nëna e saj i kishte thënë se do të piqte një tortë për djalin. Kjo do të thoshte se gruaja nuk kishte asnjë qëllim për t’u zhdukur pa gjurmë.

Kur vajzat nuk ishin në gjendje të gjejnë mamanë dhe babanë, ato alarmohen dhe njëra prej tyre shkon në polici, duke deklaruar se: “Prindërit tanë ishin shumë afër nesh“.

Sipas rindërtimit të bërë nga Viktoria Pasho, Elona ishte ndoshta e fundit që i takoi. Gruaja gjithashtu raportoi te Viktoria dhe Dorina për një grindje midis Shpëtimit dhe Teutës. Në ditët pas zhdukjes (nëntor 2015), vajzat morën një telefonatë nga një numër anonim. Një zë femre që pretendonte të ishte nëna e saj duke i thënë se po largoheshin.

Sidoqoftë, vajzat janë të sigurta se nuk ishte nëna. Flitet gjithashtu për një debat që u zhvillua në fund të tetorit midis Elonës dhe prindërve të saj. Shtëpia e 36-vjeçarit në Pantano është kontrolluar disa herë në të kaluarën, por asnjë element që i atribuohet krimit të dyfishtë nuk janë shfaqur kurrë.

Në vitin 2016, marrëdhënia me Taulantin dhe Elonën u ndërpre për shkak të arratisjes së tij nga arresti shtëpiak dhe ardhjes në Shqipëri. Ndërkohë, në 2018, Elona ishte larguar nga shtëpia, pas një dëbimi nga gjykata. Ajo u arrestua herët sot në mëngjes për shkak të arratisjes.

Author: admin