Si na ndryshoj ky vit ?!

183

 

Ndonësë simbolikisht 2020 është numër I bukur , praktikisht si vit qëlloi të ishte një vit që solli ndryshimë të mëdha në të gjithë globin. Nesë më parë na dukej gati egzotik, lufta, pandemia me të cilat jemi përballur vetem ne filma dhe libra, ky vit e bëri realitë dramën më të madhë njërzor. Sëmundja e shkaktuar nga COVID 19 , jo vetem që tundi themelet e gjithsecilit prej nesh duke na vën në dyshim të madh jetgjatësin e egzistences tonë , por solli në botë një frym të rë , që sipas disa teoriv konspirativ, po  I vjen koha një rendi të ri botëror. Përtej këtyre konspirimeve , që duhet anashkaluar, ajo që ne kemi vën re janë ndryshimi në sjelljen tonë , dhe përfitmi I disa zakoneve të reja. Nësë dikur të duash do te thoshtë të përqafohesh , te puthesh, të jësh pran , sot dashur është disatanca. E vetmja sjellje njerëzore që nuk u cenua , është komunikim më sy, edhe zëri na del ndryshe , prej maskave, edhe buzëqëshja  nuk lëxohet  më . I vetmi mesazh që mund te marresh apo ta përcosh përtej verbales, është shikimi . Sonte në Vigjilje të Krishtëlindjev dua të  jemi plotë shpresë edhe të vazhdojmë të ënderrojmë si dikur, të mos kemi frik nga e nesermja, dhe te planifikojm me bindje të ardhmen. Gëzuar Krishtëlindjet

Portali 123 ALBANIA