Si kurohet pagjumësia? Ja metodat fantastike

157

Pagjumësia është një çrregullim që mund të ketë nivele të ndryshme të intensitetit dhe ashpërsisë, shkruhet në faqen e internetit farmaciauno.it.

Pagjumësia mund të jetë e rastit, prandaj lidhet me faktorë të veçantë të tillë si reagimi jetësor, sëmundja ose gjendje të veçanta ankthi dhe agjitacioni.

Mund të jetë kalimtare, kur periudha e prekur nga çrregullimi arrin tre javë dhe kronike, kur çrregullimi vazhdon me kalimin e kohës.

Por, pse është kjo një sëmundje dhe mbi të gjitha, si ta kurojmë pagjumësinë?

Cilat janë shkaqet kryesore të pagjumësisë?

Kjo është arsyeja pse ata që vuajnë nga ky çrregullim pyesin se si të kurojnë pagjumësinë duke pasur parasysh shkallën e çrregullimit që ndonjëherë mund të jetë serioze.

Mos fjetja mirë gjatë natës nënkupton pasoja të rëndësishme në aktivitetet e përditshme, me rënie të përqendrimit dhe potencialisht rrezikon jetën e atyre që drejtojnë automjete ose kryejnë punë ku kërkohet përqendrim i vazhdueshëm.

Pagjumësia gjithashtu çon në probleme të kujtesës dhe nervozizëm, si dhe ndikon në sistemin imunitar dhe për këtë arsye e bën trupin më shumë të prirur për infeksione dhe sëmundje.

Për të kuptuar se si të trajtohet pagjumësia, është e nevojshme të dallohet nëse është një çrregullim primar, i cili prek një person të shëndetshëm ose sekondare, e cila më pas vjen si pasojë e një patologjie tjetër.

Pasi të përcaktohet se pagjumësia për të cilën jeni të lënduar nuk është e lidhur me ndonjë gjendje tjetër patologjike, së pari duhet të përpiqemi të korrigjojmë disa sjellje që përsëriten, pa duke ditur që ato janë të dëmshme për cilësinë e gjumit të natës.

Çfarë duhet të bëni për të zgjidhur pagjumësinë?

E rëndësishme të përpiqeni të flini dhe gjithmonë të zgjoheni në të njëjtën kohë, për t’i dhënë rregullsi pushimit tuaj.
Nëse zgjoheni herët ngrihuni menjëherë, mos kaloni kohë duke u hedhur dhe kthyer në shtrat në anën tjetër.
Merruni me aktivitet fizik gjatë ditës.
Mësoni teknikat e duhura të frymëmarrjes për të nxitur gjumin./korrieri.al