Një baba i varfër gërvishti aksidentalisht një BMW dhe la një shënim prekës për të zotin e makinës i cili pati një reagim të papritur

Një njeri i varfër gërvishti aksidentalisht një makinë BMW që ishte parkuar në një rrugë. Pra, ai i la një njoftim të sinqertë pronarit të makinës duke thënë se i vinte thellësisht keq për makinën dhe kërkoi që pronari i makinës t’i jepte atij disa kohë për të paguar dëmin meqë ishte papunë.

Pronari i makinës tha se kostoja e riparimit mund të jetë pak e shtrenjtë, por duke parë ndershmërinë dhe vendosmërinë e njeriut të varfër për të paguar për koston, ai vendosi të mos i kërkojë të paguajë për koston e riparimit.

Megjithatë, burr i varfër nuk pranoi, ishte kundër me parimet e jetës së tij. “Unë kam gërvishtur makinën tuaj dhe unë me të vërtetë duhet të paguaj për dëmin. Unë nuk dua të shkoj kundër parimit tim të jetës! “Pronari i makinës ishte me të vërtetë i prekur nga fjalët e tij.

Ai më pas i tha: “Meqë jeni vërtet të vendosur për të paguar dëmin dhe tani kam nevojë për më shumë punëtorë, pse nuk vini në kompaninë time dhe të punoni për mua? Unë jam me të vërtetë i prekur me ndershmërinë tuaj dhe ju mund të paguani përsëri duke punuar me mua dhe ne mund të jemi miq!

Në shoqërinë tonë, ështe e rrallë të gjesh një person si ju dhe nëse jeni të interesuar të më ndihmoni me biznesin tim, unë jam më se i lumtur”, tha pronari i makinës. Kjo histori frymëzuese na tregon se është e rëndësishme të jesh i sinqertë dhe përgjegjës për veprimin tonë.

Author: admin