Në ditën e dasmës, njerku i saj bëri diçka që askush nuk do e bënte

A i e kishte dashur shum nënën e tij dhe shpesh i kishte takuar në rrugë në ditët kur binte shi dhe i kishte shërbyer me vozitje, shkruan revista Kosovarja. Babai i vogëlushes Xhejda kishte vd.ekur kur kjo ishte vetëm 6 vjeçe.

Nëna e saj kishte rënë në dashuri me zotëriun Klifton dhe pas shumë vitesh ai kishte vendosur që ta martonte atë. Por, zotëria në altar bëri një gjest tejet të madhërishëm që befasoi të gjithë se çfarë njeriu i madh është.

Me që vogëlushja mbante unazat e tyre, ai mori unazën duke ia vënë asaj në dorë dhe të gjithë mbetën të shokuar…më pas i tha: Këtë unazë do ta mbash deri sa të gjesh personin e zemrës, sepse kjo unazë ka një rëndësi të veçantë. Unë dhe mami do të duam gjithmonë dhe asnjëherë nuk do të lëmë vetëm.

Ky po që është vërtetë një gjest i madh nga njerku për një vogëlushe e cila kishte humbur babanë e saj, dhe është një mesazh edukativ për të gjitha rastet e tilla njerëzore, sepse fëmijët nuk kanë faj asnjëherë.

Author: admin