I refuzuan bakshishin prej 2,000 dollarësh, pronari i restorantit detyrohet të paguaj kamarieren pas vërshimit të komenteve negative për biznesin e tij

166

Një kameriere në Teksas e cila tha se nuk e kishin lejuar që të merrte një bakshishin prej 2000 dollarësh nga një klient, tashmë paratë i janë dhënë nga shefi i saj.

Emily Bauer ishte duke punuar në Red Hook Seafood and Bar në San Antonio të Dielën kur një klient mashkull i paidentifikuar i la asaj një bakshish prej 2000 dollarësh.

Por nëna-e-dy fëmijëve nuk arriti të merrte paratë në fund të turnit të saj, pasi shefat e saj pretendonin se ajo nuk mund të merrte më shumë se 500 dollarë, tarifë kjo e përcaktuar prej restorantit.

Por gruaja, e bëri publike ngjarjen në një rrjet lokal lajmesh, gjë e cila çoi në një breshëri publiciteti negativ për restorantin.

Por pronari i institucionit, John Cheng, ofroi një histori tjetër. Ai pretendoi se karta e klientit ishte refuzuar dhe për këtë arsye ai nuk ishte në gjendje të kalonte dhuratën prej $ 2000 Bauer.

Megjithatë Cheng u përpoq të zgjidhte çështjen dhe ra dakord t’i paguante Bauer 2000 dollarë nga xhepi i tij.

“Është kohë krishtlindjesh, dhe të gjithë po luftojnë,” i tha ai. ‘Unë jam gati t’ja jap asaj si një dhuratë për Krishtlindje.’

Bauer kërkoi falje për çdo moment negativ që i kishte dhënë punëdhënësit të saj dhe e karakterizoi incidentin si një keqkuptim.

Duke folur me DailyMail.com të Mërkurën në mbrëmje, një punonjës tha se ata kanë pasur ‘zero klientë’ gjatë gjithë ditës për shkak të reklamës së keqe.

“Më lejoni të them se karta e zotërisë nuk na lejon të [përpunojmë] bakshishin”, lexohej në një postim nga restoranti.

‘Ne u përpoqëm disa herë, Emily u përpoq, menaxherët u përpoqën … Visa nuk mund të detyronte të tërhiqte prej $ 2000 në kartën e tij, ishte e pavlefshme, më vonë u refuzua. Ne nuk mund të ngarkojmë një kartë $ 500 katër herë është e pamundur dhe është mashtrim. ‘/shkoder.info