I biri tallej me shokët e varfër të klasës, atë që bëri nëna e tij duhet ta lexojnë të gjithë

Jetojmë në një shoqëri të sëmurë që tenton të gjykojë të tjerët sipas mënyrës se si ata vishen ose makinës që ata zotërojnë.

Është një mesazh që na vjen kryesisht nga mediat, e cila përcakton veprimet tona.

Për këtë arsye, një nënë amerikane ishte shumë e shqetësuar kur pa që djali i saj filloi të gjykojë dhe kritikojë shokët e klasës që nuk vishen me rroba të markës ose që blejnë në dyqane me kosto të ulët.

Për të parandaluar që djali i saj të bëhet një njeri sipërfaqësor, ajo vendosi t’i japë atij një mësim të rëndësishëm.

Cierra Forney ka një djalë 13-vjeçar dhe për disa kohë kishte vërejtur një qëndrim të keq të djalit që nuk i pëlqente aspak.

Djali adoleshent nisi të tallej me shokët e shkollës që blinin në dyqane me çmim të ulët.

Për këtë, nëna e tij mendonte se është shumë e rëndësishme që djali i saj të bëhet një njeri i respektueshëm dhe i përgjegjshëm dhe nuk mund ta lejonte atë të kritikonte njerëzit për të mos pasur burime të mjaftueshme, ose që ai të besonte se është më i mirë se të tjerët vetëm pse ka një gjendje më të mirë ekonomike.

Për këtë arsye, ajo vendosi t’i japë djalit një ndëshkim shembullor që do t’i jepte gjithashtu një mësim të mirë të jetës, shkruan ShkodraNews. Për më tepër, ajo botoi strategjinë e saj pedagogjike në profilin e saj në Facebook.

Ky është posti i Cierra-s: “Kohët e fundit, djali im 13-vjeçar veproi pak … me arrogancë. Ai sillet sikur të ishte shumë i mirë sepse blen në Wal-Mart, ose ai bën komente sarkastike për fëmijët e shkollës që blejnë në Goodwill dhe shumë vende të tjera.

Unë nuk do ta toleroj këtë. Sot, ai mori 20 dollarë nga kursimet e tij dhe shkoi në Goodëill për të blerë disa rroba që ai do të përdorë gjatë gjithë javës së shkollës.

Çfarëdo që ju të gjeni është ajo që ju do të duhet të vishni. Ai nuk është i lumtur dhe ka derdhur disa lot, por unë besoj se pas 15 vitesh ai do të shikojë prapa dhe do të qeshë duke menduar përsëri në ditën kur nëna e tij e dërgoi për të blerë mallra të lira.

Dua të mësoj fëmijët e mi se paratë nuk janë gjithçka dhe se nëse duan të denigrojnë njerëzit e tjerë vetëm në dyqanin ku bëjnë blerjet e tyre, atëherë ata gjithashtu do të duhet të blejnë aty. P.S. E dashuroj Godwill”.

Sigurisht, ky djalë nuk do ta harrojë kurrë mësimin që i dha nëna e tij. Ne shpresojmë se do t’i shërbejë dhe do të ndalojë gjykimin e të tjerëve vetëm për mënyrën se si vishen.

Çfarë mendoni për taktikat e kësaj nëne? Lini një koment dhe mos harroni të ndani me miqtë tuaj strategjinë e Cierra-s për ta bërë fëmijën tuaj të kuptojë se vlera e një personi nuk mund të kuptohet nga rrobat që ai vesh.

Author: admin