Fakte interesante rreth gjumit

1. Jo të gjithë ëndërrojnë me ngjyra

Rreth 12% e njerëzve ëndërrojnë bardh e zi. Deri në shpikjen e televizorit me ngjyra, kjo përqindje ishte shumë më e madhe – afërsisht dy të tretat e popullsisë.

2. Interneti mund t’ju prishë gjumin

A jeni duke luftuar për të fjetur natën? Nëse po, mund të jetë koha për të shkurtuar kohën tuaj të mediave sociale. Studimet sugjerojnë se kalimi i tepërt i kohës në internet mund të ketë një ndikim negativ në orarin tuaj të gjumit.

3. Ne kalojmë 33% të jetës sonë në gjumë

Njerëzit kalojnë rreth një të tretën e jetës së tyre ose duke fjetur ose duke u përpjekur të bien në gjumë. Për shkak se është një pjesë thelbësore e mbijetesës sonë, nuk është çudi që gjumi na merr kaq shumë kohë.

4. Shumë njerëz përjetojnë “prishje hipnike”

Jeni zgjuar ndonjëherë sepse keni ndjerë sikur po bini? Kjo njihet si “një hov hipnik” dhe prek mbi 70% të popullsisë.

5. Privimi i gjumit mund të jetë vdekjeprurës

Njerëzit mund të mbijetojnë pa ushqim shumë më gjatë sesa pa gjumë. Pra, nëse ndonjëherë ju duhet të zgjidhni midis ngrënies dhe pushimit, do të dëshironi të shkoni me këtë të fundit.

Author: jehona